Ana içeriğe atla

Seo Uyumu Nedir?


Öncelikle şöyle düşünelim bir web sayfası yönetiyorsunuz ancak seo kriterlerini bilmiyorsunuz. Seo uyumu nedir? Sorusuna yanıt aramaya başlasanız iyi olur. çünkü SEO olmadan yükselemezsiniz. Elbette biraz uzun ve zahmetli bir yol olduğundan ilk yapacağınız işin geçici yöntemlere başvurmak olacağını tahmin ediyoruz. Fakat nihayetinde bir gün SEO kavramının ne kadar değerli olduğunu anladığınızda umarız web siteniz spama düşmemiş olur. Bu noktada sizleri bilgilendireceğimiz Seo uyumu nedir, nasıl yapılır ile ilgili yazımıza başlamadan önce izninizle sayfamızın seo uyumlu makale çerçevesinde hizmetler ürettiğini ifade edelim. Üstelik makul bir fiyat politikası benimsiyoruz ve kesinlikle yazı kalitemizden hiçbir ödün vermeden bütçelere uygun bir anlayışla yazılarımızı sizlere takdim ediyoruz.  Ayrıca bu alanda hatırı sayılır bir referansımız olduğunu da hemen aktararak kaldığımız yerden devam edelim. Bunun dışında seo danışmanlığı ve içerik editörlüğü hizmetlerimize linkten ulaşabilirsiniz. 

Benzersiz Bir Web Sayfasına Sahip Olmak Zorundasınız

Şu an için milyarlarca web sitesi aralıksız yayın paylaşıyor ve sisteme yüklenen veri milyarlarca veri ağırlıkta Seo uygulamaları ile kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Peki, bu yayınları arama motorları nasıl disiplin altına alıyor. Aslında seo uyumu nedir sorusunun yanıtının tam olarak başladığı yer de burasıdır diyebiliriz. Arama motorları geliştirdikleri akıllı programlar sayesinde web sayfalarını bir yandan indexlerken diğer yandan içeriklerin ve yazılımın kopya olup olmadığını kontrol ederler. Dolayısıyla web sayfasını bir bütün olarak değerlendiren arama motorları deyim yerindeyse didik didik hata veya kalite ararlar. Tabi SEO standartlarının en önemli aşamasını hiç kuşkusuz özgün yazılar oluşturuyor. Fakat İçeriklerin özgünlüğü tek başına seo kriterlerini sağlamaz. Daha alınacak uzun soluklu bir yolun henüz başlangıcındasınız.





Özgün İçerik Sadece İlk kuraldır Peki Diğer 250 Kural

Birçok kişi seo kavramını sadece özgün içerik hazırlamaktan ibaret sanarak binlerce rakip siteyi birkaç özgün yazı ile geçmeye çalışıyor. Bu son derece yanlış bir düşüncedir ve özgün içerikler oluşturmak çok önemli olmakla birlikte çalışmanın sadece doğru başlamasının ilk adımıdır. Yani tamamen yazarın kendi bilgisi dahilinde ve kendi kelimelerinden oluşan bir yazı kaleme alarak yayınlandığında seo uyumu anlamında ilk ve önemli kural yerine getirilmiş olur. Peki, ya diğer 250 civarındaki kural ne olacak? Elbette bunları da dikkate almaz durumundasınız. Bu noktada unutmadan Seo kavramının açılımının ne olduğunu izin verirseniz hemen açıklayalım ve maddeler halinde SEO aşamalarına geçelim.

Yazılım Programlarında SEO

“Search Engine Optimizasyon” kelimelerinin kısaltılmış hali olan Seo temel mantığı aslında hiç bir içeriğin veya programın kopya çalıntı olmaması temeline dayanır. Bu yüzden sayfanızda kullandığınız script programları veya temalar, Tıpkı bir Resim, Makale veya Video gibi özgün ve lisanslı olmak durumundadır. Dolayısıyla bu yazılımların Seo kriterleri çerçevesinde koruma altına alınmış olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Söz gelimi web sayfamızda bir müzik, domain sorgulama veya film script programı kullanıyorsanız bu scriptin ya ücretsiz olması veya ücreti ödenerek lisanslı şekilde kullanmanız gerekiyor. tabi ziyaretçinin ilk karşılamasının yapıldığı temalar yine aynı statüde sayılıyorlar. Ancak genelde yazılımcılar bu programları ücretsiz şekilde sunarak hem kariyer yapıyorlar hem de ücretsiz temayı kısıtlayıp, Premium şeklinde ücretli olarak satışını yaptıklarından bu alanda çok sıkıntı yaşanmıyor.  Tabii bu programlar ücretsiz olarak yayınlandığında milyonlarca kişi tarafından aynı anda indirilerek kullanılabilir ve bunun seo çerçevesinde web sayfasına bir zararı olmaz. Sadece ücretsiz temaların özellikleri çok doyurucu değildir ve ziyaretçi aynı temayla bir çok yerde karşılaştığından sayfanızın benzersizliği biraz helal görür o kadar. Şimdi gelelim esas önemli konumuz olan içerikte seo nasıl olmalıdır sorusuna.






İçerikte SEO

Eğer sayfanızın başta Google tarafından oldukça sıkı bir şekilde denetlenen seo kriterlerine uygun olmasını istiyorsanız önceliğiniz içerikte SEO olmalıdır. Çünkü içerikte SEO sizleri ayrıcalıklı yapacak en önemli rolü elinde bulunduruyor. Tabi sizler bu kriterlere uyup sıralama aldıkça keyifleneceksiniz. Üstelik eklenen her SEO uyumlu içerik sayfanızı biraz daha yukarı taşıdıkça eğer ticari bir işletmeyseniz telefonlarınız da çalmaya başlayacak. Kendimizi ziyaretçi yerine koyduğumuzda eğer bu kriterler olmasaydı her sayfa birbirinden kopyaladıkları yayınları son derece kalitesiz bir yayın anlayışı ile yayınlar ve ziyaretçinin interneti kullanması için geçerli bir nedeni olmazdı.  Aynı yazı, aynı resim veya aynı video ziyaretçinin dolaştığı yüzlerce sitede her yerde karşısına çıkacak ve bıkkınlık verecek ölçüde bir internet deneyimi yaşatacaktır. Evet, uzun zamandır uygulanan SEO bunu sağlamaya çalışıyor. Lakin yinede kuralı ihlal etmekte ısrar eden sayfaları da üst sayfalarda göstermeyerek bir bakıma cezalandırıyor. Hiçbir işletme veya hedefi olan web sayfası 20’inci sayfada olmak istemez. Zira ziyaretçi ilk üç sayfada aradığını bulmuş oluyor ki bu sayı en fazla 30’uncu sıraya denk geliyor.

Makalelerinizi Biz Yazalım Sıralama Almanın Avantajlardan Siz Yararlanın

Rasyonel düşünmek gerekirse hangi alanda uzmanlaşmış olursanız olun kendi sektörünüzden yüzlerce özgün yazıyı kaleme almak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Üstelik %2 lik keywords oranının tutturulması, H tağlarına uygun makalenin kaleme alınması, doğru anahtar kelime tespiti sıralamanın ilklerini oluşturuyor. Bunun yanı sıra hedef kitlenin sektörel anlamda arama tercihlerinin belirlenmesi, makale kaleme alınırken ziyaretçinin aradığı bilgiyi içermesi,  her şeyden önemlisi yazının okunabilir seviyede olması ve yazı akışının sonuna kadar güzel bir şekilde ilerlemesi (şu an bu satırı okuyorsanız bu yazımızın ziyaretçiye aktarılacak bilgiler içerdiğini gösteriyor) sağlanmalıdır. Elbette deyim yerindeyse saçma sapan ifadelerle yazının boş yere uzatılmaması gerekiyor ve SEO uyumu nedir sorularımızın en önemli yanıtları olacaktır. ayrıca çok önemli bir SEO ihlali olan aynı başlığın birden çok kullanılması da oldukça önemli bir SEO puan düşüşüne neden olduğunu da lütfen unutmayınız.  

Bu Makaleyi 2 Saatte Ancak Kaleme Alabildik

Örneğin şu an okuduğunuz SEO uyumlu makaleyi bu konuda uzman olmamıza ve yazarımızın on parmak klavye kullanmasına rağmen kaleme almamız yaklaşık 2 saati buldu.  Üstelik hiçbir yerden araştırma yapılmadan yazıldı ve eğer bilmediğimiz bir konuda yoğun araştırmalar sonucunda bu yazı yazılmış olsaydı kesinlikle 3 saatlik bir zaman yetmeyebilirdi. bu kadar uzun emek harcanan bir yazı ile başka sitelerden saniyeler içerisinde kopyalanarak alınan bir makale her halde milyarlarca dolar yatırım yapan arama motorlarının gözünden kaçmasa gerek. Lütfen bizlere sormak istediğiniz veya profesyonel SEO uyumlu makale desteği almak üzere iletişim numaralarımızı aramaktan çekinmeyiniz. Ayrıca sayfamızdan SEO analiz, Yoast SEO, Web Site İçerik Editörlüğü ve Kuramsal SEO konularında da yararlanabilirsiniz. SEO uyumu nedir? Konulu yazımızın sonuna geldik, umarız faydalanmışsınızdır. Esenlikler diliyoruz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arapça Makale Hizmetleri

Sınırının büyük bir bölümünü Orta doğu ülkelerinin oluşturduğu Türkiye, ister istemez bu ülkelerle sıkı ilişkiler içerisinde bulunuyor. Özellikle Orta Doğu ülkeleri ile ticari ilişkileri bulunan firmaların Arapça makale hizmetleri alarak web sayfalarını Ortadoğu ülkelerine hitap edecek şekilde dizayn etmeleri Hayati önem taşıyor. Ancak bunu SEO kuralları çerçevesinde gerçekleştirmesi şarttır. Çünkü hangi dilde olursa olsun orijinallik ve özgünlük arama motorlarının birinci önceliğidir. Web sayfalarının dışında Ortadoğu ülkelerine firmaların tanıtım veya tekliflerini içeren mesajlarını göndermeleri yine bu çerçevede firmaya özel bir anlayışla hazırlanmak zorundadır. Dolayısıyla Arapça çeviri veya Arapça makale şeklinde kitlelere ulaştırılmak istenen mesaj, tam ve doğru biçimde şekillenmelidir. Türkçe Arapça Çeviri Hizmetlerinde Uygun Fiyatlar Ticari kazanç göz önüne alındığında milyonlarca insana ulaşabilecek Türkçe Arapça çeviri hizmetleri için harcanan tutar sanıldığı kad

Kitap Özeti Nasıl Yazılır

Bir proje ödeviniz veya sorumlu olduğunuz bir çalışmadan kitap özetini çıkartacaksınız. Dolayısıyla kitap özeti nasıl yazılır sorusunun yanıtını arıyorsanız yazımızı dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz çünkü sayfamız makale roman hikaye ve kitap özeti çıkarma anlamında profesyonel danışma desteği vermektedir. Öncelikle sayfamızın yazarı ile bir görüşme yaparak kitabın türü hakkında bilgi verebilir ve bu bilgi çerçevesinde bir yönelime  girebilirsiniz sonuçta bu çalışmanın doğru biçimde başlaması doğru şekilde ilerlemesini sağlar diyebiliriz. Bunun yanı sıra yazarın yaşı ve yazmış olduğu eserin konseptini doğru anlamanız özet çıkarmanın altın kuralları arasında yer aldığı unutulmamalıdır. Kitap Özeti Nasıl Yapılır Diye Düşünmeyin Dilerseniz artık kitap özeti nasıl yapılır ve nasıl bir metodoloji izlemek gerekiyor artık aktarmaya başlayalım. Öncelikle kitabın ön sözü okunmadan kesinlikle kitap özeti çalışmasına geçilmemesi gerekiyor. Çünkü eğer kitap roman, hikaye veya

Kitap Özeti Ödevi

Sözel bölümün en önemli proje çalışmalarından birini kitap özeti ödevi oluşturuyor. Tabi koskoca bir kitabı okuyup buradan özet çıkarmak üstelik önemli ayrıntıları bu özete işlemek hayli zorlu bir iş. Elbette özeti çıkarılması gereken kitabın baştan sona okunup anlaşılması ve yazarın aktarmak istediği mesajların yanı sıra kitabın dokusuna uygun bir yorum yapılması gerekecektir. Bu durumda sadece kitapta okuyucuya aktarılanın değil aynı zamanda bilgi çarpıtması, empoze etme veya yazarın düşüncelerini çeşitli yöntemlerle kabul ettirmesi gibi birçok farklı detayın dikkatli şekilde incelenerek pas geçilmemesi projenin başarısını etkiliyor. Peki, iyi bir kitap özeti çıkarmak için ne yapmak gerekiyor? Hemen açıklayalım. Kitap Özeti Nasıl Çıkarılır? İyi bir kitap özeti çıkarabilmek en az o kitabı yazacak kapasitede bir bakış açısını gerektiriyor. Aksi takdirde başarı şansı çok düşük olacaktır. Özellikle proje ödevlerinde değerlendirmeler bu özet kısmındaki başarı performansına göre